Vakantie in de zon

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw volgende zonvakantie?
Wij van 'vakantie in de zon' hebben de leukste en meest verrassende tips voor u als het gaat om zonvakanties.
Van lekker luieren in Turkije tot aan surfen in Spanje, we hebben voor iedere soort reiziger wel wat.

Op zonvakantie in Italië

De geur van huis-gebakken pizza’s en pasta’s, heerlijke wijnen, smalle kronkelende straatjes en stranden met palmbomen: dat is Italië ten voeten uit. Italië is een paradijs voor wie de zon zoekt in Europa. In het Centraal en Zuid-Italië kan je heerlijk genieten van de warmte van het mediterrane klimaat. De zomermaanden dompelen je onder in een heerlijke warmte, en ook de wat koelere maanden zijn meer zomers dan thuis: in Mei lig je hier al snel te genieten op het strand met 25°C. Perfect om even bij te komen van de drukte van het dagelijks bestaan, perfect voor een zonvakantie!

Klik hier om inspiratie op te doen voor dé perfecte zonvakantie in Italië.

Zonnebaden in Spanje

Spanje is een fantastisch land voor wie op zoek is naar een ontspannen zonvakantie. Het stabiele, warme klimaat is heerlijk voor wie er even tussenuit wil. Op sommige plaatsen kunt u zelfs in de winter op zonvakantie! De zomers zijn heerlijk en zwoel, en op de meest prachtige plaatsen kunt u genieten aan het strand. Spanje kent een rijke cultuur, een heerlijke cuisine en prachtige natuur.

Klik hier voor meer inspiratie over zonvakanties in Spanje.

Warme eilandvakanties

Het is heerlijk om de zon op te zoeken op een warm eiland. Hier ben je even helemaal afgesneden van het dagelijks leven, geniet u dobberend in de zee van de zon in uw gezicht, geniet je van de cultuur en de natuur, en ruikt u de frisse lucht van een plek met minder luchtvervuiling. Wandel door idyllische straten, bekijk unieke architectuur, kom even helemaal tot ontspanning! Er zijn verschillende populaire bestemmingen voor wie graag wil genieten van de zomer op een prachtig afgelegen eiland.

Klik hier voor meer inspiratie over warme eilandvakanties.

Zonvakantie op de Caribische Eilanden

Witte stranden, overal palmbomen en een heerlijk warme zomerzon: de Cariben spreken tot de verbeelding. De Caribische eilanden zijn een populaire zonvakantiebestemming, maar plan je reis goed: ontwijk de orkanen en de tropische depressies. Het hele jaar door is het heerlijk warm, in Januari kan je al zonnen op het strand met 26°C. Vermijd September en Oktober, de kans op orkanen is in deze maanden het grootst. De ideale periode om de Cariben te bezoeken is van half December tot half April, in deze maanden is er het minste sprake van neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst.

Klik hier voor meer inspiratie over de zonvakanties op de Canarische Eilanden.

Exotische zonvakanties

Deze landen hebben een warm mediterraan klimaat en heerlijke gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. Voor wie op zoek is naar een heerlijke zon vakantie in een minder bekend vakantieland zijn deze bestemmingen perfect. Naast het heerlijke weer kun je hier ook genieten van de prachtige culturen en architectuur.  Deze bestemmingen zijn perfect voor relaxte strandvakanties. Geniet van het uitzicht, neem een duik in het prachtig helderblauwe water of ontdek de staden vol met gezellige restaurantjes met heerlijk eten. 

Klik hier voor meer inspiratie over exotische zonvakanties.

Zonvakantie in Turkije

Aan de kust in de Turkije heerst een mediterraan oftewel zeeklimaat, waardoor dit een heerlijke bestemming is voor uw zonvakantie! Geniet van vele zonuren, warme temperaturen tot wel 35°C en weinig neerslag. De nachten zijn warm en zwoel, een perfecte vakantie voor wie graag op het strand ligt of wie tot laat in de avond op avontuur wil. Turkije staat bekend prachtig textiel, de gastronomie, architectuur, de muziek en de heerlijke badplaatsen. Vier het suikerfeest, dans in de zon, kom bij op het strand, bekijk de architectuur, en ontspan!

Klik hier voor meer inspiratie over een vakantie in Turkije.