Beste reistijden van Vietnam, Sri Lanka en Thailand

Bij deze even een meer statische post op mijn zonvakantie en reisblog! De beste reistijden voor een drietal super interessante bestemmingen in Azië.

Thailand

Beste reistijd: januari

Thailand heeft drie klimaatseizoenen: 1) regenseizoen, 2) koelere seizoen en 3) warme seizoen. In juni begint het regenseizoen in Thailand, dit loopt tot en met oktober. In de hete zomermaanden april en mei is het niet vol te houden. Hierdoor is het aan te raden om in januari naar Thailand te reizen. In deze maand heeft het land heerlijke temperaturen en is het vaak regenvrij. Wel kan het in het noorden van het land in de ochtend en de avond best fris zijn. Wat dikke kleding is geen overbodige luxe. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is ongeveer 32 graden. Strandliefhebbers kunnen in deze maanden het beste voor een eiland aan de oostkust van Thailand kiezen. De westkust heeft namelijk meer last van de moesson dan de oostkust. Vanaf oktober zijn de stranden aan de westkust het meest geschikt.

 

 

Vietnam:

Beste reistijd Vietnam: december t/m februari

Vietnam heeft twee regenseizoenen. In het noorden begint het regenseizoen in maart en duurt tot en met september. In het zuiden van het land begint het regenseizoen in mei en duurt tot en met oktober. In maart is het best koel in het noorden van Vietnam, maar voor een strandverblijf  in deze maand zit je goed in het zuiden van het land. Van december tot en met februari is het de beste reistijd om door Vietnam te reizen. Ook is de temperatuur en de luchtvochtigheid niet zo hoog.

 

 

Sri Lanka:

Beste reistijd: maart en april

Sri Lanka is in het gehele jaar prima te bezoeken. De beste reisperiode voor de zuidwestkust en het binnenland is van december tot april. Voor het oosten is de beste reistijd van april tot en met september. In het oosten van Sri Lanka is het van maart tot en met september erg droog, maar ook erg heet. Maart en april zijn misschien wel één van de beste maanden om naar Sri Lanka te gaan. In maart maand valt er namelijk weinig neerslag en is het mooi weer in het hele land. April is één van de betere maanden voor reizen. Wil je walvissen spotten tijdens je reis? Dan kan dat aan de oostkust bij Trincomale van juni tot en met september. Aan de westkust kun je verschillende soorten vissen spotten in de maanden november en april.