Zonnebaden in Spanje

Spanje is een fantastisch land voor wie op zoek is naar een ontspannen zonvakantie. Het stabiele, warme klimaat is heerlijk voor wie er even tussenuit wil. Op sommige plaatsen kunt u zelfs in de winter op zonvakantie! De zomers zijn heerlijk en zwoel en op de meest prachtige plaatsen kunt u genieten aan het strand. Spanje kent een rijke cultuur, een heerlijke cuisine en prachtige natuur.

Warmte op Lanzarote

Lanzarote is één van de gunstige plaatsen voor een zonvakantie. In de zomer lopen de temperaturen hier al snel op tot 28°C. Ook in de wintermaanden is het vrijwel elke dag minimaal 20°C. Er valt weinig regen, en de zachte wind die er vaak waait zorgt dat u het niet te heet krijgt. Gezinnen met kinderen kunnen bijvoorbeeld ontspannen op het strand “Playa Blanca”, waar het water helderblauw is en rondom het strand genoeg voorzieningen om zonder zorgen te kunnen genieten. Ook kunt u hier prachtig duiken en heerlijk genieten van de Spaanse keuken. Of bezoek Teguise, een prachtig historisch dorpje met de populairste weekmarkt van het eiland.

 

Genieten in Barcelona

Deze prachtige Spaanse stad is een terecht populaire vakantiebestemming. Barcelona heeft prachtige historische bezienswaardigheden, heerlijke restaurants en een rijke geschiedenis. Geniet van het mediterrane klimaat waarbij in Barcelona de temperaturen op kunnen lopen tot wel 30°C. Klinkt dat voor jou een beetje te heet? Geen probleem, want verkoeling vind je natuurlijk op het strand! Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur van 22°C en aan het strand zijn restaurants en winkels te vinden voor uw vermaak. Dus of u nu houdt van zonnen op het strand, of liever cultuur opsnuift en wandelt door de prachtige binnenstad: Barcelona is van alle markten thuis.

 

Siësta’s in Madrid

Madrid wordt vaak “Eén van de mooiste steden van Europa” genoemd. De prachtige hoofdstad van Spanje is een gelegen in centraal-Spanje, waar je kunt genieten van de architectuur en het bruisende nachtleven. Door haar landklimaat kan het in Madrid in de warmste maanden oplopen tot 40°C, waardoor het middaguur een rustige tijd is: tijd voor de siësta. ’s Nachts koelt het af en is de temperatuur bijzonder aangenaam, waardoor het een zeer geschikte stad is om het nachtleven te verkennen. Vergeet vooral niet om het Koninklijke Paleis, Plaza Mayor en het nationaal museum te bezichtigen.

 

Op vakantie in Valencia

Aan prachtige steden is in Spanje geen tekort: ook Valencia is een fantastische stad vol prachtige architectuur, gekleurde huisjes, oude gebouwen en schilderachtige wandelroutes. Het mediterrane klimaat kan er voor zorgen dat je jezelf in Januari op een Spaans terrasje vindt in Valencia met 23°C! De stad biedt winkels, markten, musea, een druk nachtleven, en is gelegen aan het strand. Ontdek de ene dag de drukke straten en de prachtige gebouwen, en ontspan de volgende in de warmte op het strand!

 

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje op andere blogs van vakantieindezon !