Zonvakantie in Turkije

Aan de kust in de Turkije heerst een mediterraan oftewel zeeklimaat, waardoor dit een heerlijke bestemming is voor uw zonvakantie! Geniet van vele zonuren, warme temperaturen tot wel 35°C en weinig neerslag. De nachten zijn warm en zwoel, een perfecte vakantie voor wie graag op het strand ligt of wie tot laat in de avond op avontuur wil. Turkije staat bekend prachtig textiel, de gastronomie, architectuur, de muziek en de heerlijke badplaatsen. Vier het suikerfeest, dans in de zon, kom bij op het strand, bekijk de architectuur, en ontspan!

 

 

Genieten van de zon in Alanya

Alanya is een heerlijk vakantieoord voor de échte strandganger. De warme temperaturen zorgen ervoor dat een duik in de zee héérlijk is, en voor het echte vakantiegevoel. Deze drukst bezochte badplaats van Turkije heeft alles dat je kan wensen: winkels, restaurants, cafés, een prachtige natuur, en onvergetelijke bezienswaardigheden. Ook bruist het nachtleven hier en kent de badplaats een rijke cultuur. Kijk je ogen uit, kom volledig tot ontspanning, en geniet van het prachtige Alanya!

 

 

Prachtig Cusadasi

Een andere zeer populaire strandbestemming is de regio Cusadasi. Via de lange brede boulevard kan je langs het strand naar de stad lopen, waar je in het nieuwe deel geniet van vele winkels, en in het oude centrum wandelt door de prachtige smalle straatjes. Ook de oude haven is prachtig, en natuurlijk kunt u dagenlang genieten van het strand. In Cusadasi zijn groente-, fruit- en textielmarkten, en zorgt het mediterrane klimaat dat de temperaturen in de zomermaanden op kunnen lopen tot wel 32°C! Bezoek de Romeinse stad Efeze, die vaak één van de meest fascinerende archeologische opgraving ter wereld wordt genoemd. Fonteinen, palmen, marmeren gebouwen in alle kleuren, mozaïeken decoraties en beeldhouwwerken: je kijkt je ogen uit!

 

 

Vakantieseizoen in Turkije

Hoewel de zomermaanden héérlijk vertoeven zijn, is in Turkije niet het hele jaar gegarandeerd genieten van de zon. Het beste kunt u dit mooie land bezoeken tussen half Mei tot begin Juli, of tussen eind Augustus en half Oktober. In deze periodes is het tussen de 25 en de 30°C, de neerslag het geringst, en wordt de temperatuur niet zó hoog dat het benauwd te noemen is. Ook is de zee een aangename temperatuur in deze zomermaanden. Eind Juli en begin Augustus worden afgeraden, omdat de temperatuur vaak oploopt tot 35°C en toeristen het vaak te heet vinden om door een stad te wandelen en te genieten van winkelen, architectuur en het uitgaansleven.

 

 

Andere prachtige plaatsen

Naast Cusadasi en Alanya zijn er nog tal van andere prachtige plekken te bezoeken in Turkije. Istanbul, Marmaris en Antalya zijn bijvoorbeeld populaire plaatsen. Istanbul is een bruisende metropol waar altijd wel iets te beleven is, met unieke bezienswaardigheden zoals het zogenoemde “verzonken paleis” en het Topkapi Paleis. In Marmaris kan je op jeepsafari tussen de dennenbossen en de bergen, of prachtige cruise maken. Antalya is een sfeervolle oude plaats met bijzondere parken en watervallen. Ook in deze steden zijn de temperaturen goed vertoeven!

 

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje op andere blogs van vakantieindezon !