Zonvakantie op de Caribische Eilanden

Witte stranden, overal palmbomen en een heerlijk warme zomerzon: de Cariben spreken tot de verbeelding. De Caribische eilanden zijn een populaire zonvakantiebestemming, maar plan je reis goed. Ontwijk de orkanen en de tropische depressies. Het hele jaar door is het heerlijk warm. In Januari kan je al zonnen op het strand met 26°C. Vermijd September en Oktober, de kans op orkanen is in deze maanden het grootst. De ideale periode om de Cariben te bezoeken is van half December tot half April. In deze maanden is er het minste sprake van neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst.

 

Zonnen in Curaçao

Het prachtige eiland Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat waardoor u heerlijk kunt genieten van de warmte. Tussen Maart en Juli is het zo’n 31°C en valt er het minste regen, wat de meest ideale vakantie omstandigheden zijn. In Curaçao zwem je in de helderblauwe zee, proef je de heerlijke smaken van de rijke cuisine, of ga je helemaal op in het bruisende nachtleven. Zwem met dolfijnen, bezoek de hoofdstad Willemstad, bewandel de oude markt van Plasa Bieu, bekijk het prachtige Hofi Pastor: een kleine boomgaard waar onder andere de oudste boom van Curaçao staat. Curaçao heeft prachtige wandelroutes en dorpen, heerlijke stranden en alles om te genieten van het nachtleven!

 

Geniet van Aruba

In het prachtige Aruba is de temperatuur het hele jaar door zo’n 30°C. van Februari tot Juni valt de minste regen, om ongestoord te genieten van jouw perfecte stranddag. Aruba wordt zelden getroffen door orkanen, het klimaat is vrij stabiel. Sla je slag in Oranjestad, waar je geen invoerrechten betaalt over de producten die je koopt. Geniet van de uitgestrekte stranden, adem de frisse lucht in, ga op een cruise. Of bewandel de prachtige steden en dorpjes van Aruba.

 

Prachtig Cuba

Cuba is een populaire vakantiebestemmingen om haar authenticiteit, prachtige stranden en haar tropische savanneklimaat. Tussen December en Maart valt de minste regen, maar ook de andere maanden zijn geschikt voor uw vakantie: zelfs tijdens een regenbui is de temperatuur nog heerlijk warm en ligt het strand nog vol genietende mensen. Ga terug in de tijd in Havana: haar kleurrijke straatjes, pleintjes met livemuziek, koloniale gebouwen en de oldtimers op straat zijn tijdloos. Wandel door de tabaksvelden, dans de salsa en geniet van de heerlijke keuken. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld Trinidad, een dorpje tussen de bergen met kleurrijke gebouwen en kinderkopjes. Of ontspan heerlijk op het strand en geniet van de warme temperaturen.

 

Ontspan in Jamaica

Jamaica is, met haar tropisch savanneklimaat, een ideaal eiland voor jouw zonvakantie. Wandel door de prachtige bossen, douche in een waterval, lig languit op het strand, geniet van de warmte en de natuur! Bekijk de beroemde Dunn’s river falls, plan een dagje uit naar Kingston, sta oog in oog met krokodillen bij de Black River. Het hele jaar lang liggen de temperaturen tussen de 20 en de 30°C. Een enkeltje zomer graag!

 

Meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje op andere blogs van vakantieindezon !